Welkom

Na jaren paardrijden en genieten van mijn Friese ruin heb ik besloten een geheel andere kant van het paardenleven te kiezen. Doordat Florencio op mijn pad kwam als minipaardje zijn wij inmiddels hard op weg ons een kleinschalige hobbyfokker te mogen noemen.

Door mij erin te verdiepen weet ik inmiddels wat ik belangrijk en mooi vind aan minipaardjes.

Naast het feit dat ze moeten voldoen aan de ras standaard van een stamboek en een correcte bouw moeten hebben, vind ik dat een paardje dagelijks een lust voor het oog moet zijn en prachtige ruime gangen moet hebben. 

Het doel is dan ook om een elegant, sierlijk paardje te fokken die daarnaast vriendelijk in de omgang is en een veelzijdig leuk gebruikspaardje zou kunnen zijn. 

Of dat nu voor show’s is, voor het aangespannen werk, vrijheidsdressuur en met lange lijnen werken; we streven ernaar ze daarvoor te kunnen fokken!

Vandaar ook dat we in de iets grotere maat blijven van ongeveer 0.95 cm tot en met 1.06 m hoogte.

 

Waarom de naam Beyond Dutch? Omdat de invloeden in de gebruikte rassen binnen het Nederlandse mini paard verder gaan dan alleen de Nederlandse bodem .. 

 

Wij zijn vaak te vinden op keuringen van het NMPRS en op shows/clinics van het NMPRS, EUSAM, MINI’S WITH SPIRIT en EQUUSPIRIT. 

We wensen je veel plezier op onze site